Mogelijkheden

Dierencrematorium Parkstad is het modernste en grootste Dierencrematorium van Limburg. Het is een modern en strak opgezet crematorium, met meerdere afscheidsruimtes, waar u altijd in privacy terecht kunt.

Ons Dierencrematorium biedt verschillende mogelijkheden voor de crematie van uw huisdier. Op gepaste wijze afscheid nemen van uw huisdier kan namelijk op diverse manieren. U kiest de wijze waar u zich goed bij voelt en die bij uw budget past.

Mogelijkheden bij Huisdieren- en paardencrematorium Parkstad

Ons Dierencrematorium biedt verschillende mogelijkheden voor de crematie van uw huisdier. Op gepaste wijze afscheid nemen van uw huisdier kan namelijk op diverse manieren. U kiest de wijze waar u zich goed bij voelt en die bij uw budget past.

Asbestemming

Er zijn diverse mogelijkheden waarbij u de as mee naar huis kan nemen.

U ontvangt de as van uw huisdier apart en deze wordt naderhand in een as houder gedaan.

Hierbij heeft u verschillende keuzes:

  • U kunt de as in een strooiblik of  strooikoker retour ontvangen. Dan kunt u de as zelf verstrooien op een plek die voor u en uw huisdier een speciale betekenis heeft.
  • Wanneer u een blijvende herinnering aan uw dier wenst, kan de as in een urn worden bijgezet. We hebben een uitgebreide collectie urnen waaruit u kunt kiezen. Via deze link kunt u de urnen zien die verkrijgbaar zijn.
  • Of u kiest voor as-sieraden zoals een as-hanger of gedenk-urn (zeer klein urntje met uitsparing). In de as hanger wordt een beetje as gedaan en zo draagt u altijd een stukje van uw geliefde huisdier bij u. De rest van de as wordt soms ook nog in urn gedaan, u kunt het verstrooien of wij kunnen het voor u verstrooien.
  • U kunt de as verstrooien of wij kunnen dat voor u doen op het strooiveld, dat naast ons Dierencrematorium ligt.

De kosten voor de diverse mogelijkheden vind u op de pagina Tarieven en kosten.

Hoeveelheid as

De netto hoeveelheid as die vrijkomt na een crematie kan sterk variëren.
Dit is afhankelijk van het gewicht en de fysieke opbouw van uw dier, maar ook zijn er technische invloeden.
Wij kunnen dan ook geen garanties geven over de netto hoeveelheid as die u terugkrijgt en aanvaarden hier ook geen enkele aansprakelijkheid voor.

Manden,dekens,speelgoed en overige materialen

Wij hebben helaas niet de faciliteiten en opslagruimte voor het opslaan van manden, speelgoed, dekens en overige materialen. Ook is het niet toegestaan vanuit hygiënisch perspectief (NVWA).

Het is dus helaas niet mogelijk om de spullen van uw huisdier bij ons achter te laten. 

Weet u het niet helemaal zeker of heeft u nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en wij nemen de tijd om u te adviseren.